Bertahan Atau......Ermmm..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖





BERTAHAN ATAU...ERMMM || Kekuatan untuk bertahan itu bermula daripada dalam diri sendiri..lazimnya dikaitkan dengan semangat..dan semangat pula letaknya dihati..bentuk dan keadaan fizikal bukan penentu sepenuhnya kepada wujudnya semangat yang tinggi..mungkin ada yang sering terlepas pandang akan hal ini..hakikatnya semua dengan izinNYA..

SABAR BUKAN SLUMBER.Sabar itu perlu.Sabar itu sifat terpuji.Tapi sabar yang slumber tanpa tindakan walhal tindakan itu perlu..itu yang bahaya.Sabar tidak bersempadan itu mesti..tapi sabar yang disertai dengan usaha atau tindakkan itu wajar.Ada sesetengah orang faham untuk menghormati kesabaran orang lain..tetapi lebih ramai yang mengambil kesempatan di atas kesabaran orang lain..bahagian ini yang perlu ditangani dengan sabar tetapi bukan kesabaran yang kosong.

bertahan-atau-ermmm
Google image

NUFFNANG OH NUFFNANG.Terserah pada diri masing-masing bagaimana untuk menambah pendapatan.Betul niat dan caranya..insyaAllah cantik juga rezekinya nanti.Lambat atau cepat serah padaNYA yang penting sudah diusahakan sehabis baik..pengiklanan dengan dunia blog berpisah tiada..ini menjadi salah satu usaha blogger menambah sedikit pendapatan..prestasi blog PC yang semakin merudum..atau pihak Nuffnang yang semakin rigid untuk memilih blog bagi menyiarkan iklan...wallahuaklam..mugkin ada blogger yang kian berputus asa dengan pihak Nuffnang atau setia menanti dengan sabar...terserah pandangan masing-masing..

UNIK DAN ISTIMEWA.Syukur Allah SWT pilih kita untuk menumpang hidup di muka bumi ini..berbekal agama yang diwarisi..akal dan fizikal(jasad) yang dipinjamkan..kita menempuh kehidupan yang penuh liku ini dengan gigih dan sebaiknya..alhamdulillah.Terima kasih Allah. 

Minta sesuatu daripada manusia..tidak dapat..kita berasa sedih dan kecewa..tetapi minta dengan Allah SWT biarpun lewat..keinginan untuk terus meminta itu subur..kerana Allah SWT menjawab setiap doa doa kita dengan cara yang paling unik dan istimewa...

*terima kasih ukhuwah 
#sama-sama mencari redha Ilahi 
Previous
Next Post »

19 comments

Write comments
Lea Azleeya
AUTHOR
April 18, 2017 at 11:51 AM delete

sebut sal nuff ni, start 2013 sampai skrg jumlah terkumpul x berapa nk naik.. x cm blogger lain.. tp tu ttp rezeki walaupun sikit..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 18, 2017 at 1:14 PM delete

Tulah...seronok tengok blogger lain meriah nuff..tapi ni nak klik untuk kwn2 pun xde iklan Lea..bertabah sungguhlah.. :)

Reply
avatar
Lady Tash Roy
AUTHOR
April 18, 2017 at 1:24 PM delete

hahah bab nuffnang nie memang kena sabo..lol

Reply
avatar
Ana Suhana
AUTHOR
April 18, 2017 at 2:30 PM delete

Kak Ana punya nuffnang lg sadis. Tp biarlah. Ada byk lg sumber rezeki kan. Mungkin itu bukn yg terbaik utk kak ana buat masa ni😊

Reply
avatar
April 18, 2017 at 3:06 PM delete

tu last dengan nuffnang..lepas ni nak cari lain..hahaha...dapat pun seciput je

Reply
avatar
Nieyl
AUTHOR
April 18, 2017 at 3:22 PM delete

kena byk sabar...
sbb mcm nieyl dah putus asa...:)

Reply
avatar
aryan azra
AUTHOR
April 18, 2017 at 5:21 PM delete

akak punya iklan nuff ni langsung tak keluar dah..huhuhu, nampak sangat blog akak sendu tapi takpelah

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 18, 2017 at 7:17 PM delete

Kan =D gigih menanti...

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 18, 2017 at 7:18 PM delete

PC punya nuff double sadis Sis...adus...hihi...betul..bukan rezeki di sini mungkin Allah ganti di sana pulakan..insyaAllah :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 18, 2017 at 7:19 PM delete

Betullah...hihihi...insyaAllah ada rezeki dengan cara yang lain :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 18, 2017 at 7:20 PM delete

Sabar ni...tapi tak mustahil PC pun berputus asa juga ni :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 18, 2017 at 7:22 PM delete

Tulah...PC adakah blog PC bakal menyusul..update atau tidak macam serupa je kak..huhuhu...mungkin nuff lebih memilih kot..blog yang betul2 strong...insyaAllah ada rezeki lain :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 18, 2017 at 7:23 PM delete

Allahu..betul...asal disertakan usaha...ameen :)

Reply
avatar
I am LZ
AUTHOR
April 18, 2017 at 8:14 PM delete

Sabar memang sukar PC..
Mudah menyebut tapi belum tentu boleh laksanakan..
Betul kata PC, jangan ada yang ambil kesempatan atas kesabaran seseorang..

Semoga PC sentiasa diluaskan pintu rezeki, amin.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 19, 2017 at 12:00 AM delete

Sangat susah kak...kadang berperang dengan diri sendiri...iman-akal-nafsu...subhanaAllah..
Ameen kak..moga pintu-pintu rezeki untuk kita semua terbuka luas..

Reply
avatar
tarmizi
AUTHOR
April 19, 2017 at 6:18 AM delete

Saya masih ada rm50 dalam nuffnang. Masalah org x nak iklan kat nuffnang sekarang org lebih pilih iklan facebook kesian nuffnang susah nak dapat iklan baru.

Reply
avatar
raihanah
AUTHOR
April 19, 2017 at 9:49 AM delete

dari nuffnang saya tak dapat banyak sangat

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
May 23, 2017 at 8:52 PM delete

tahniah ya moga terus menjana pendapatan dalam blog

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon